Bedrijf

I.P.B. beschikt vandaag over hoog technologische extrusie plants die bijzonder goed uitgerust zijn. Doorgaand onderzoek en ontwikkeling in onze productie afdelingen, laten ons toe de kunststofmarkt van een comfortabele positie te benaderen, resulterend in hoog competitieve producten.

Een efficiënte material flow doorheen het productie proces laat ons toe onze productie capaciteiten te optimaliseren.

I.P.B. nv, berekend op de grote uitdagingen. Een converting afdeling voorzien van moderne en veelzijdige machines, voorziet ons van de nodige flexibiliteit gedurende de gehele productie cyclus. Al het bovenstaande, ondersteund door een goed georganiseerd onderhoudssysteem biedt ons een betrouwbaar productieproces.

Geschiedenis

Industrial Plastics nv wordt opgericht. Een extrusielijn voor meerwandig acrylaat wordt opgestart.

1984

Installatie van nieuwe extrusielijnen voor het vervaardigen van dubbelwandige polypropyleen platen.

1986

Een converting afdeling voor het verwerken (stansen) van dubbelwandig PP wordt in gebruik genomen.

1988

Verdere uitbreiding van het machinepark voor de extrusie van polypropyleen platen.

1990

Industrial Plastics nv wordt omgedoopt tot I.P.B. nv (Industrial Plastics Belgium).

1994

Installatie van een nieuwe extrusie plant voor het vervaardigen van massieve platen uit copolyester APET en PETG. I.P.B. nv wordt ISO 9001 gecertifieerd.

1996

Verdere uitbreiding van het machinepark voor de extrusie van polypropyleen platen.

1997

Installatie van een tweede extrusie plant voor het vervaardigen van APET en PETG kunststofplaten.

1999

Verdere uitbreiding van het machinepark voor de extrusie van polypropyleen platen.

2000-2009

Installatie van een nieuwe plant voor PP cellenstructuur-plaat (Bicell).

2010

Installatie van nieuwe extrusie technologie voor de ontwikkeling van het nieuwe product Triacell.

2015

Service

Toegewijd personeel en stipte leveringen naar alle uithoeken van Europa vormen het betrouwbaar sluitstuk van een organisatie, die perfect gewapend is voor de 21e eeuw.

De architecturale uitstraling van de gebouwen is symbolisch voor de zorg voor elk detail, die U hier overal ontdekt.

Uitgekiende werkruimtes vormen een ideale omgeving voor een efficiënte, flexibele marketingorganisatie, die een goede verkoopondersteuning garandeert.

Kwaliteit

Bij I.P.B. is de kwaliteit van het product bepalend. Onze kwaliteitsstandaarden zijn in duidelijke procedures omschreven en leiden tot een kwalitatief hoogstaand product. Door een voortdurende aandacht en zorg voor kwaliteit, vanaf de ontvangst van de grondstof tot het afleveren van afgewerkt product, heeft I.P.B. in december 1996 het ISO 9001 certificaat behaald. I.P.B. beschikt over eigen labo-faciliteiten die toelaten alle nodige testen intern uit te voeren. Dit garandeert ons een goed gestructureerd kwaliteitsbeleid ten opzichte van onze producten. Een team van hoogopgeleide en ervaren ingenieurs staan garant voor juiste opvolging en een constante kwaliteit.

Milieu

Bij IPB nv staat zorg voor het milieu hoog aangeschreven. Productieprocessen worden geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk vervuiling te veroorzaken. Optimaal gebruik van energie en recuperatie van water voor koelprocessen zijn slechts enkele maatregelen ter beperking van milieuoverlast. Afval veroorzaakt tijdens productie-overgangen en tijdens het opstarten van de productie-plants, wordt geregranuleerd en opnieuw in het extrusieproces gebracht. Andere afvalstromen worden gesorteerd en door gespecialiseerde recyclagebedrijven opgehaald. De producten die bij IPB geproduceerd worden, zoals PP & PET, kunnen na gebruik opnieuw gerecycleerd worden en verwerkt worden (bvb. voor kunststofpallets).


Iplast groep

IPB nv behoort tot Iplast Holding. Deze familiale bedrijvengroep is gespecialiseerd in de extrusie van kunststoffen en omvat naast IPB volgend bedrijf:

Injextru Plastics nv

Eigen matrijzenmakerij en extrusie van kunststofprofielen voor de projectsector

  • Harde profielen
  • Soepele profielen
  • Co- & Tri-extrusie
  • Perforeren en stansen
  • Profielen met tape
  • Buizen en stangen
  • Gelaste profielen
  • Bedrukte profielen

Meer info: www.injextru.be